CRA’P Tallers 2019

HINDUISME: ART I TRADICIÓ

El centre KALARIGRAM d’Auroville, Índia, torna a CRA’P i organitzem dues setmanes d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

Entre el 7 i el 23 de juliol, amb la col·laboració de l’espai Nassara (Masnou) i l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment i el seu acompanyant Akshay T S, un jove talent.

KALARIPAYATTU

Del 8 al 19 de juliol
Dilluns a divendres de 9h a 11h i/o de 19:30h a 21:30h

El Kalaripayattu de Kerala és una de les arts marcials més antigues del món. Mitjançant una disciplina física de caràcter científic, la seva pràctica permet obrir els canals energètics al portar el cos als seus límits amb la finalitat d’enfortir-lo, flexibilitzar-lo i enfocar-lo tant física, mental com espiritualment; raons per les que professionals del teatre i de la dansa el practiquen diàriament.

Com antiga forma d’art marcial, el Kalaripayattu es basa en la codificació de la natura i els seus moviments. Les seves tècniques són una combinació de passos (chuvadu) i postures (vadiyu). Les postures tenen noms d’animals, a partir de l’observació de les seves posicions.

El Kalaripayattu està estretament relacionat amb el ioga i les arts escèniques. Aquest taller proposa als participants un recorregut a través de les bases del Kalaripayattu. Està dirigit a professionals de les arts escèniques: actors, ballarins, performers, circ, etc. i és obert tant per principiants com per coneixedors d’aquesta pràctica.

 

 

 

 

 

Imparteixen Lakshman Gurukkal i Akshay TS

Preus
Horari matí o tarda:
150€ (120€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).
Descompte abans del 28 de maig:
130€ (105€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).

Només una setmana:
80€ (65€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).
Descompte abans del 28 de maig:
70€ (55€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).

Dues setmanes matí i tarda:
270€ (215€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).
Descompte abans del 28 de maig:
225€ (180€ col·laboradors i associats de CRA’P, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC).

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Espai de CRA’P

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

Akshay T S aprèn Kalaripayattu i Ayurveda amb Lakshman Gurukkal, Shatrughnan Gurukkal i Radhika Gurukkal al centre Hindustan Kalari Sangam, Calicut, Kerala, i és un practicant d’alt nivell que ha participat a nombroses presentacions, demostracions i concursos a l’Índia.

El centre KALARIGRAM es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual. www.kalarigram.org

Pots fer-te col·laborador de CRA’P a partir de 5€ al mes i gaudir de descomptes en totes les activitats.

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org